Hvorfor kaldes lifte ofte for 'cherry pickers'?



Ved du, hvorfor mandskabslifte kaldes 'cherry pickers'?

Jo, ser du, ganske som navnet antyder, blev mandskabsliften faktisk opfundet for at gøre det lettere at plukke kirsebær. Det var et besværligt og ineffektivt arbejde, fordi det involverede en masse kravlen på stiger. 

I denne artikel fortæller vi ganske kort om tilblivelsen af konceptet bag det fantastiske produkt, vi producerer!

 

Her kan du se en oversigt over vores 'cherry pickers': 

Se Danilifts 'cherry pickers'

Kirsebærplukkeri førte til skabelsen af 'cherry pickers'


I sommeren i 1944 arbejdede 28-årige Jay Eitel som kirsebærplukker på en kirsebærplantage i Californien. For at nå kirsebærrene brugte han en stige, som han så hyppigt måtte flytte på og kravle op og ned ad, at han i ren og skær frustration opfandt ’the cherry picker’ (DA: kirsebærplukkeren): en konstruktion bestående af en kurv, der skulle bære en kirsebærplukkende mand, som var fastgjort på enden af en teleskopisk stålarm monteret på en lastbil. Ved hjælp af denne 

opfindelse kunne han let nå de modne kirsebær fra toppen af træerne, og med en enkelt styrepind kunne kurven manøvreres rundt mellem flere forskellige træer, mens kirsebærplukkeren blev stående i den. Eitels ’cherry picker’ var en af de første versioner af den konstruktion, vi i dag kender som mandskabsliften. Opfindelsen kom til at udgøre fundamentet for denne kraftfulde maskine, som har revolutioneret adskillige industriers arbejdsgang, inklusive konstruktionsbranchen, vedligeholdelsesbranchen, rengøringsbranchen og endda filmindustrien, eftersom lifte kan bruges til at filme vinkler fra oven.

Telsta Corporation


Lifteindustrien har selvfølgelig udviklet sig meget siden 1944. I 1953 grundlagde Eitel virksomheden Telsta Corporation, som skulle vise sig at blive ophavssted for en masse forskellige løfteredskaber, der både blev brugt af el-installatører og til vedligeholdelse af telefonmaster, og i 1965 solgte Eitel virksomheden. Dog produceres der stadig Telsta-produkter i dag, og Eitel var fortsat aktiv i industrien og blev ved med at arbejde på diverse køretøjsprojekter indtil sin død i 2012.

Telsta Corporation

Fra problem til løsning


Jay Eitel havde brug for et redskab, der kunne hjælpe ham med at plukke kirsebær, så han opfandt ’the cherry picker’; han havde et problem, så han udtænkte en løsning. Det er præcist den samme proces, vi hos Danilift bygger vores produkter ud fra. Når vores kunde har et behov, skaber vi et produkt, der kan opfylde det behov. Specialløsninger er vores speciale, så lad Danilift hjælpe dig med at ’cherry-picke’ den perfekte ’cherry picker’ for dig!

Kontakt os

Kilder

Billederne i artiklen er lånt af Wikipedia og Lift and Access

Top