Nyt projekt: Radarlift til minearbejde



Tiden er endelig kommet til, at vi løfter sløret for den spændende opgave, vi har arbejdet på det seneste stykke tid! I samarbejde med den tyske autoforhandler Autohaus Jakob har Danilift sat en speciallift i produktion, som skal arbejde i et ret usædvanligt miljø—nemlig en saltmine.

Denne enhed er den næste i rækken over specielle minekøretøjer, som Danilift har været med til at udvikle. 

 

Her kan du se vores P110V minelift udviklet i 2019: 

Se Danilifts første minelift

En helt særlig lifttype

 

Tilbage i juni var to af vores kollegaer en tur i Tyskland for at besøge saltminen og drøfte produktionen af en helt særlig lift, de har brug for: nemlig en radarlift. Radarliften er ikke ny for kunden, for de bruger den type maskine i det daglige i forvejen, men deres gamle radarlifte trængte til at blive gjort selskab af en nyere model, og det er her, Danilift kommer ind i billedet—hvilket er helt nyt og meget 

 

 

spændende for os. Som du måske ved, er produktion af lifte til arbejde i miner ikke som sådan en ny opgave for Danilift. I 2019 udviklede Danilift en P110V minelift for Palfinger Platforms, som blev monteret på en Dodge Ram fra Autohaus-Jakob.

Danilifts første speciallift til minearbejde

 

Mineliften er særligt egnet til underjordisk arbejde, fordi den bliver leveret som et samlesæt, så den let kan transporteres under jorden og samles dernede, og så kommer den naturligvis med en masse specialløsninger, der gør den i stand til let at køre rundt i det grove terræn, arbejde effektivt og færdes sikkert for liftoperatøren i det specielle miljø. Foruden den spritnye radarlift, arbejder vi lige nu på to minelifte mere af samme model til den pågældende kunde.

Danilifts første speciallift til minearbejde

Radarliftens formål

 

Den nye radarlift er monteret på en Jeep Wrangler, og den adskiller sig en hel del mere fra vores øvrige produkter, end mineliften gør. Radarliften skal nemlig ikke løfte en mand men i stedet radarudstyr, som kan måle, om der eksempelvis er huller i minens loft. Liften er heller ikke teleskopisk, men består af en fast arm, der kun kan bevæge sig op og ned, og som sørger for, at radarudstyret holdes i den rette position i forhold til gulv- og loftoverflade. I sådan et særligt miljø er der behov for maskiner som radarliften og mineliften til at kunne arbejde effektivt og frem for alt sikkert.

 

 

Da vores kollegaer besøgte saltminen, fik de lov til at trække i sikkerhedsudstyret og tage med en tur under jorden, hvor de blev givet en mindre rundvisning og fik en demonstration af den gamle radarlift. Det var en helt speciel oplevelse, for en moderne saltmine minder på ingen måde om de mørke, snævre, beskidte tunneller, vi typisk forestiller os, når vi tænker på en mine. Den er så kæmpe, at den har sit eget vejnet med vejskilte, lange vejstrækninger og store værksteder, og så var temperaturen ganske høj dernede også – helt oppe omkring 30˚!

Radarliftens nuværende tilstand

 

Hjemme på produktionsværkstedet i Farsø skrider det støt frem med arbejdet på radarliften, og vi glæder os til at vise jer det færdige produkt og fortælle meget mere om, hvad den kan, men indtil da kan vi vise jer et par billeder af Jeepen i dens nuværende tilstand:

 

Sikke et sejt køretøj! Det første stadie er påbegyndt; vi er nemlig i fuld gang med at forberede Jeepen til montering af liften, og det kræver, at vi skiller køretøjet ad og installerer en række nye elementer.

Radarliftens nuværende tilstand

Vi er meget stolte af at kunne levere specialprodukter som disse til kunder med usædvanlige og spændende behov, og vi sætter stor pris på vores samarbejde med de dygtige folk hos Autohaus Jakob.

Vi glæder os til at vise jer resultatet!

Top